Marksten i Betong och Natursten blir en fin kombination

– Trappsteg i råkilad granit eller gångar av skifferhällar ger trädgården ett exklusivt intryck, säger Niklas Solsjö, som arbetar med mark- och takprodukter på Borgunda Bygghandel.

Intresset för marksten ökar för varje år. Många villaägare har upptäckt att det är både vackert och praktiskt med marksten på till exempel garageuppfarten.

– Marksten behöver heller inte bli så mycket dyrare än asfalt. Marksten finns i alla prislägen och tack vare den långa livslängden blir totalkalkylen förmånlig på sikt, konstaterar Niklas Solsjö, som arbetar med produkter för mark och tak på Borgunda Bygghandel.

Borgunda Bygghandel samarbetar sedan många år tillbaka med Benders och kan erbjuda ett komplett sortiment av olika markstensprodukter.

– En av de mest populära produkterna är den tumlade markstenen. Samtidigt är det många villaägare med hus i den populära nyfunkisstilen som nu väljer stora, släta plattor, säger Niklas Solsjö.

Många har också upptäckt möjligheten att kombinera marksten i betong med natursten, som ett sätt att skapa en annorlunda utomhusmiljö till en förmånlig kostnad.

– Några trappsteg i råkilad granit, sjösingel på en del av markytan eller gångar av skifferhällar ger trädgården ett både exklusivt och klassiskt intryck, förklarar Niklas Solsjö.

Numera finns även möjlighet att använda marksten med inbyggd belysning som dekoration i till exempel garageuppfarten eller muren. Det finns både så kallade ”glasstenar” och vanliga markstenar med inborrade ledlampor. Borgunda

Bygghandel kan stå till tjänst med att borra in belysning i de flesta betongprodukter.

Leave a Reply